SPOZNAJTE PREDNOSTI PROBIOTIČNIH IZDELKOV ELVIVA

Higienske težave so posledica prisotnosti napačne mikrobiološke flore na površinah, kjer tako prevladujejo škodljive bakterije, virusi in plesni, kar povzroča tudi neprijetne vonjave. Vse to pa ELVIVA izdelki učinkovito odpravljajo.

ELVIVA probiotični izdelki vsebujejo naravne mikroorganizme, ki na očiščenih površinah prevzamejo prostor škodljivim bakterijam in s tem zmanjšajo tveganja za okužbe.

DELOVANJE PROBIOTIKOV

Po čiščenju s probiotičnimi čistili in nanesenem zaščitnem sloju probiotiki ostanejo na očiščeni površini (trda površina, tekstil, koža…) in nam zagotavljajo dvoje:

  • Globinsko čiščenje: Probiotiki proizvajajo encime, ki prebavljajo organsko nesnago in površino mikroskopsko očistijo. Probiotiki ostanejo neprekinjeno aktivni več dni zapored.
  • Zdrava mikroflora: Probiotiki so dobre oz. simbiotske bakterije, ki se lahko nahajajo okrog nas (tudi na koži), pri čemer zmanjšujejo tveganja za okužbe, kot je bilo dokazano v kliničnih poskusih (Caselli 2018; PLOS ONE).

Probiotična čistila so kombinacija okolju prijaznih detergentov, encimov in probiotičnih mikroorganizmov za odstranjevanje površinske umazanije in škodljivega biofilma oz. obloge, zajedene globoko v površino. Tako očiščena površina postane neugodno okolje za škodljive oz. patogene bakterije, zato se posledično zmanjša tudi tveganje za okužbe.

Vsaka umazana površina vsebuje biofilm oz. oblogo, s katero se bakterije zaščitijo pred zunanjim svetom. Takšna obloga je prepredena s strukturo zelo obstojnih organskih spojin (proteini in eksopolisaharidi), kar zagotavlja idealno okolje za uspevanje neželenih patogenih bakterij.

Običajno čiščenje z dezinfekcijskimi čistili (kot na primer tudi s klorom) ne uniči biofilma oz. večine patogenih mikroorganizmov, ki živijo znotraj njega. To zmore le narava sama s pomočjo probiotikov, ki lahko dokončno razgradijo tak biofilm. Tako se s površin, ki so bile očiščene s probiotičnimi čistilnimi sredstvi, biofilm odstrani in vzpostavi se zdravo naravno okolje, zaščiteno proti škodljivim bakterijam in virusom.

 

KAJ NAREDI UPORABA IZDELKOV/ČISTIL S PROBIOTIKI?

  • Po čiščenju so površine okrog nas naseljene z neškodljivimi in koristnimi probiotičnimi mikroorganizmi.
  • Probiotični mikroorganizmi zatem ustvarjajo mikrookolje, ugodno zase in obenem neugodno za škodljive bakterije.
  • Novo ustvarjeni pogoji preprečujejo vnovično naseljevanje neželenih miokroorganizmov.
  • NARAVNO !
    IZDELKI ELVIVA
  • Običajna čistila
NARAVNO !
IZDELKI ELVIVA
Običajna čistila
Preprečujejo rast patogenov
Ohranjajo biofilm
UčinkujejoDolgotrajnoKratkotrajno
Zmanjšujejo odpornost bakterij
Negujejo kožo
Ne povzročajo alergij
Blagodejni vplivi na okolje
Potreben nabor izdelkovMajhen nabor proizvodovVeliko specifičnih proizvodov
IZDELKI ELVIVA

Ta spletna stran za boljšo izkušnjo uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.