Kako delujejo

SPOZNAJTE PREDNOSTI PROBIOTIČNIH IZDELKOV ELVIVA

Higienske težave so posledica napačne mikrobiološke sestave na površinah, kjer prevladujejo škodljive bakterije, virusi in plesni, kar povzroča tudi neprijetne vonjave, izdelki Elviva pa to učinkovito odpravljajo.

Naši probiotični izdelki vsebujejo naravne mikroorganizme, ki zasedajo prostor škodljivim bakterijam na očiščenih površinah in s tem zmanjšajo tveganja za okužbe.


DELOVANJE PROBIOTIKOV

Po čiščenju s probiotičnimi čistili in zaščitnem nanosu, bodo probiotiki ostali na očiščeni površini (trda površina, tekstil, koža…), da bi zagotovili dve glavni prednosti:

  • Globinsko čiščenje: Probiotiki proizvajajo encime, ki prebavljajo organsko nesnago in površina ostaja mikroskopsko čista. Probiotiki ostanejo aktivni neprekinjeno več dni.
  • Zdrava mikrobiota: Probiotiki so dobre bakterije, ki lahko pokrivajo vse površine (tudi kožo) in zmanjšajo tveganje za okužbo, kar dokazujejo klinična preskušanja (Caselli 2018; PLOS ONE).

Pod mikroskopom:

Slaba mikrobiota - pred čiščenjem

Dobra mikrobiota - po čiščenju

Čistila s probiotiki delujejo s kombinacijo okolju prijaznih detergentov, encimov in probiotičnih mikroorganizmov za odstranjevanje površinske umazanije in biofilma globoko v površino. Takšna površina postane neugodna za patogene – škodljive bakterije, zato se tako posledično zmanjša tveganje za okužbe.

Vsaka površina vsebuje biofilm, to je zaščita bakterij pred zunanjim svetom. Biofilm držijo skupaj zelo obstojne matrike organskih spojin (proteini in eksopolisaharidi). To pa zagotavlja idealno okolje za uspevanje nezaželenih – patogenih bakterij.

Običajno čiščenje z dezinfekcijskimi čistili, kot tudi klor, ne uniči biofilma z večino patogenov, ki živijo znotraj njega.

Le narava je ključ za dokončno dekonstrukcijo biofilma. S površin, ki so bile očiščene s probiotičnimi čistilnimi sredstvi, se odstrani biofilm in vzpostavi okolje, ki je neprijazno za viruse in patogene bakterije.

Kaj naredi uporaba izdelkov/čistil s probiotiki?

  • Površine naseli z neškodljivimi in koristnimi mikroorganizmi.
  • Razmnoževanje probiotičnih mikroorganizmov ustvarja mikrookolje, ki je ugodno za njihovo življenje in neugodno za patogene bakterije.
  • V tako ustvarjenih pogojih preživi zelo malo patogenih bakterij – tudi nove te površine težko naselijo.

PRIMERJAVA DELOVANJA IZDELKOV ELVIVA IN OBIČAJNIH ČISTIL

Izdelki Elviva Običajna čistila za čiščenje in dezinfekcijo
Nadomeščanje običajne mikrobne populacije s probiotiki, ki preprečujejo rast patogenom. Popolno uničenje mikrobne populacije, ustvarjanje dobrih pogojev za hiter razrast patogenov.
Uniči biofilm – življenjsko okolje patogenov. Ne uniči biofilma – življenjskega okolja patogenov.
Progresiven učinek z dolgotrajno uporabo. Kratkotrajen učinek.
Ni razvoja rezistence. Razvoj bakterij odpornih na čistila.
Ni kemijskega draženja in povzročanja alergij. Kemijsko draženje in povzročanje alergij.
Ni onesnaženja okolja - popolna biorazgradljivost. Onesnaženje okolja s kemijskimi snovmi.
Potreben majhen nabor proizvodov, enostavna uporaba. Potrebnih veliko specifičnih proizvodov.
Aktivno delovanje probiotikov zagotavlja dolgotrajno čistost. Potrebna pogosta čiščenja in dezinfekcija (kratko trajanje učinkov).

Pozitivni vplivi na zdravje in okolje

Ne vsebujejo škodljivih kemikalij in umetnih snovi

80% zmanjšanje kolonizacije s patogenimi mikroorganizmi

Varno tudi za otroke in živali

Preprečuje nastanek patogenih bakterij

Preprečuje srbečo kožo in rdeče oči zaradi alergij

Deluje anti-alergijsko

Zmanjšuje obolenja in prehlade

Zmanjšujejo neprijetne vonjave

Koži prijazni izdelki

Učinek čiščenja traja več dni

Boljša "mikroskopska" čistost površin